• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

FEHU-E_epitoelemes_legkezelok

A FEHU-E típusjelű építőelemes légkezelők a szellőzés– és klímatechnika klasszikus berendezései. A megoldandó feladat szerint megválasztott elemek összeválogatásával és egy készülékbe
rendezésével gyakorlatban előforduló minden feladat megoldható. A FEHU-E típusjelű berendezések típus méreteit és szerkezetét a következő oldalak tartalmazzák. Egyedi esetekben mód van arra, hogy a gyártó cég mérnökeivel konzultálva egyedi méretek, funkciók, vagy megoldások alkalmazásával készüljön a berendezés. A FEHU-E sorozatú légkezelők extrudált alumínium profilokból készült vázzal, erre rögzített kettősfalú hő– és hangszigetelt panelekkel készülnek. A gépeket a szállítás és beszerelés igényei szerint szállítási egységekre bontva gyártják. A szállítási egységeket az építkezés helyszínén lehet egymáshoz szerelni.

A FEHU-E 40 nagysággal kezdődően a vázszerkezet profilmérete 50 mm, és a szigetelés vastagságok is nagyobbak.. Ezeknek a nagyságoknak a tervezésekor a közúti és az építkezés helyszínén való szállíthatóságot, mozgathatóságot és a gépházban való elhelyezhetőséget gondosan ellenőrizni kell. Ezeknél a nagyságoknál az egymás fölött elrendezett iker kivitelek nem ajánlottak, célszerűbb az egymás mellett elhelyezett iker kivitelek tervezése.

Az egyes típus nagyságokkal kezelhető légmennyiségeket elsősorban a légkezelőben kialakuló átlagos légsebességtől, illetve a hőcserélők lamellái közötti légsebességtől ajánlott függővé tenni. A diagramban a kék szín a hűtőt és hővisszanyerőt (is) tartalmazó légkezelőkre, a piros szín a csak fűtő hőcserélőt , a szürke szín pedig a csak szellőztetésre használt, hőcserélőket nem tartalmazó gépekre vonatkozóan mutatja a gyártó által javasolt tartományokat.

A szállítás és szerelés közbeni mozgathatóság, a csepptálca csonknak a szifonhoz szükséges magassági pozíciója szükségessé teszi szerelőkeret alkalmazását a gépek alatt. A hővisszanyerőt tartalmazó iker gépek leggyakoribb elrendezésénél a befúvó és elszívó gép egymás fölött van elhelyezve. Az ábra az elrendezést, a táblázat az ilyen iker gépek fő méreteit mutatja. A táblázat nem tartalmazza az ilyen elrendezéshez nem ajánlott keskeny és magas keresztmetszeteket.

1_100-FEHU-E-Építőelemes-légkezelők

FEHU E szimpla

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...