• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

A FEHU-R típusú készülékek az alapfűtéssel ellátott és friss levegő befúvást igénylő helyiségek szellőztetésére alkalmasak. Fő alkalmazási területük azok a 100÷800 m2 alapterületű helyiségek, műhelyek, üzemrészek, vagy intézmények, ahol az alapfűtés ki van építve, a helyiségekben folytatott tevékenység miatt azonban gépi szellőztetésre van szükség. A gép beltéri elhelyezéshez készült. A felállítási hely tartós üzemszünet alatt sem lehet -5°C-nál hidegebb. A készülékekbe jó hatásfokú forgódobos hővisszanyerő van beépítve az elhasznált levegő hőtartalmának visszanyerésére annak visszakeverése nélkül. A készülékek 100% friss levegővel dolgoznak. A szekrények belső felülete 30 mm vastag hangelnyelő és hőszigetelő réteggel van ellátva, amely hatásosan csillapítja a ventilátorok zaját. A készülék magas, szekrény szerű kialakítása, viszonylag kis mérete és súlya, valamint kompakt fölépítése lehetővé teszi a szűk helyekre, mint pl. falmélyedésbe, folyosóra való beépítést. A készülékek csak a körvonalrajz szerinti elrendezéssel készülnek. Más elrendezés, tükörkép szerinti kivitel nem készül. A légkezelőket az alattuk vezetett kötéllel, vagy targonca villával lehet emelni és mozgatni. A készülék lábai szolgálnak a helyszíni rögzítésre is, bár ez általában nem szükséges. A légkezelőket a vezérlő automatikával beszerelve, — ide értve az előszerelt, opcióként szállított 3 utú szabályzó szerelvényt is a hőcserélőkhöz — szállítjuk, így a hálózatokhoz csatlakoztatás után a gép üzemkész. Ezzel a helyszíni szerelési és beüzemelési tevékenység jelentős része megtakarítható.

Szerkezeti felépítés:
A készülék alumínum vázszerkezetű, horganyzott acéllemezből gyártott panelekkel fedett szekrénybe van építve. A burkolatok 30 mm vastag belső hő– és hangszigetelő réteggel vannak ellátva. A légcsatornák a készülék oldalán, illetve tetején kialakított nyílásokhoz közvetlenül kapcsolhatók a szokásos 30 mm széles peremekkel.
A készülék alapkivitelben a következő elemeket tartalmazza:
Egyfázisú hálózatról táplált energiatakarékos, fordulatszám szabályzóval egybeépített úgynevezett EC motorokkal hajtott radiális ventilátorok mind az elszívó, mind a friss levegő ágban. A két ventilátor azonos, a fordulatszámaik egymástól függetlenül szabályozhatók. Mind az elszívó, mind a friss levegő ágban G4 minőségű, nagy szűrőfelületű légszűrők, kiemelhető keretbe építve. Magas hatásfokú, forgódobos hővisszanyerő az elszívott és a friss levegő ágak közötti hőcsere céljára. Elektromos fűtő regiszter a fűtő hőcserélő fagyvédelmére, ha a visszatérő víz hőmérséklet +5°C alá sülylyed. Meleg vízzel üzemeltethető hőcserélő a friss levegő teljes felmelegítéséhez. A készülékkel szállított szerelvények a 3 utú keverő szelepet és a keringető szivattyút is tartalmazzák. Vezérlő egység, amely egybe építve tartalmazza a szobatermosztátot a fűtés és hűtés vezérléséhez, valamint a ventilátorok fordulatszám szabályzóit.

1_314 FEHU-R forgódosbos kompakt légkezelő szekrények EC