• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

Termékek Épületgépész szakcégeknek Légkezelők Kompakt szellőző berendezések Hőcsöves (B) FEHU-B Álló kompakt hőcsöves légkezelők Ecodesign 2018

A FEHU-B készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség, a nedvesség visszaforgatása pedig kerülendő. Fő alkalmazási területük azok a 100÷1000 m2 alapterületű helyiségek, üzemrészek, vagy intézmények, ahol az alapfűtés ki van építve, a helyiségekben folytatott tevékenység miatt azonban jelentős páramennyiség szabadul fel és ennek eltávolítására gépi szellőztetésre van szükség. Jellemzően ilyenek például az uszodák, mosodák. A készülékekbe 8 soros hőcsöves hővisszanyerő van beépítve az elhasznált levegő hőtartalmának visszanyerésére annak visszakeverése nélkül. A készülékek 100% friss levegővel dolgoznak. A hőcsöves hővisszanyerő jellemzője, hogy csak téli üzemben működik, nem tartalmaz mozgó alkatrészt, működését kikapcsolni nem lehet. Nyári légállapotoknál, azaz, ha az elszívott levegő hűvösebb a friss levegőnél, a hőcső nem visz át hőenergiát az ágak között. A szekrények belső felülete 30 mm vastag hangelnyelő és hőszigetelő réteggel van burkolva, ezáltal a készülékek alacsony zajszinttel üzemelnek. A légkezelők keresztmetszete közel négyzetes, viszonylag kis hossza és súlya, valamint kompakt fölépítése lehetővé teszi a szűk helyekre való beépítést. A légkezelőket az alattuk elhelyezett alapgerendáknál fogva lehet emelni és mozgatni, illetve ezek a gerendák szolgálnak a helyszíni rögzítésre vagy tartószerkezethez függesztésre is. A légkezelőket a vezérlő automatikával beszerelve, — ide értve az előszerelt, opcióként szállított 3 utú szabályzó szerelvényt is a hőcserélőkhöz — szállítjuk, így a hálózatokhoz csatlakoztatás után a gép üzemkész. Ezzel a helyszíni szerelési és beüzemelési tevékenység jelentős része megtakarítható.

A FEHU-B készülékek alapkivitelben a következő fő szerelési egységet tartalmazzák:
– A szekrényrész alumínium vázszerkezettel és horganyzott acéllemez borítással készül, belül üvegselyem szövettel burkolt ásványgyapot szigeteléssel, amely kiváló hőszigetelést és akusztikai csillapítást biztosít.
– Az elszívó és befúvó ventilátorok kompakt építésű, külső forgórészes ún. EC motorral szerelt egységek. A gép két teljesen azonos ventilátort tartalmaz. A ventilátorok fordulatszáma a motorral egybeépített frekvenciaváltóval szabályozható.
– Hőcsöves levegő-levegő hőcserélő, amely a hőfok szerinti értelmezéssel 70% körüli hatásfokkal képes a távozó levegő hőtartalmát a friss levegőnek átadni.
– A fűtő egység meleg vízzel üzemeltethető 2 soros lamellás hőcserélő. A fűtési teljesítmény 3 utú szeleppel 0-10 Voltos vezérlő jellel szabályozható. A készülékkel együtt szállított (opcionális) szerelvények a szelepet és a keringető szivattyút is tartalmazzák.
– A levegő szűrésére a készülékbe belépés után, a hővisszanyerő előtt műszálas szűrőanyagú táskás szűrők vannak beépítve. A szűrők elpiszkolódása esetén a csere gyorsan és könnyen elvégezhető

FEHU_B hőcsöves kompakt álló légkezelők Ecodesign 2018