• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

A FEHU-B steril készülékek kifejezetten a nagy tisztaságú terek, sterilitást igénylő helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a sterilitási követelmények miatt az elszívott levegő visszakeveredését kizáró mesterséges szellőztetésre van szükség. A készülék két méretnagyságban készül, a csatlakozó légcsatornák ellenállásától függően 1000—3000 [m3/h] friss levegő befúvására alkalmas. A készülékekbe 8 soros hőcsöves hővisszanyerő van beépítve az elhasznált levegő hőtartalmának visszanyerésére. A készülékek 100% friss levegővel dolgoznak. Az elhasznált levegő beáramlását a friss ágba az alkalmazott tömítések és nyomásviszonyok is megakadályozzák. A hőcsöves hővisszanyerő jellemzője, hogy csak téli üzemben működik, nem tartalmaz mozgó alkatrészt, működését kikapcsolni nem lehet. Nyári légállapotoknál, azaz, ha az elszívott levegő hűvösebb a friss levegőnél, a hőcső nem visz át hőenergiát az ágak között. A szekrények extrudált alumínium profilokból kialakított vázszerkezettel készülnek. A burkoló panelek duplafalúak, a belső felület rozsdamentes acélból készül. A szigetelés vastagsága 50 mm. A kezelési oldalon elhelyezett ajtók és panelek nyithatóak, illetve leszerelhetőek, a többi panelburkolat víztömör kikenéssel csatlakozik egymáshoz illetve a vázszerkezethez, így a szekrény sterilizálható kivitelű, akár fertőtlenítő lemosással is. A légkezelőket az alattuk elhelyezett alapgerendáknál fogva lehet emelni és mozgatni, illetve ezek a gerendák szolgálnak a helyszíni rögzítésre vagy tartószerkezethez függesztésre is. A légkezelőket a megrendelővel egyeztetett funkciókra alkalmas vezérlő automatikával szállítjuk. Az automatika elemei a megrendelő igénye szerint vagy a készülékbe beszerelve, vagy külön tartozékként szállítva biztosítjuk.

A FEHU-B steril készülékek alapkivitelben a következő fő szerelési egységet tartalmazzák:
– A szekrényrész alumínium vázszerkezettel, kettősfalú panelekkel, kívül horganyzott acéllemez borítással, belső oldalon 1.4301 rozsdamentes acéllemez burkolattal. Az összes panel vastagsága 50 mm.
– Az elszívó és befúvó ventilátorok kompakt építésű, külső forgórészes egyfázisú ún. EC motorral szerelt egységek. A gép két teljesen azonos ventilátort tartalmaz. A ventilátorok fordulatszáma a motorral egybeépített frekvenciaváltóval — 0-10 Voltos jellel — szabályozható.
– Hőcsöves levegő-levegő hőcserélő, amely a hőfok szerinti értelmezéssel 70% körüli hatásfokkal képes a távozó levegő hőtartalmát a friss levegőnek átadni.
– A fűtő egység meleg vízzel üzemeltethető 2 soros lamellás hőcserélő, („M” opció) A fűtési teljesítmény 3 utú szeleppel 0-10 Voltos vezérlő jellel szabályozható.
– A levegő szűrésére a készülékbe a friss levegő belépés után, a hővisszanyerő előtt műszálas szűrőanyagú F7 minőségű táskás pollenszűrők vannak beépítve. Az elszívó ágban G4 minőségű lapszűrő van elhelyezve. A szűrők elpiszkolódása esetén a csere gyorsan és könnyen elvégezhető.

1_320 FEHU-BS álló kompakt hőcsöves steril légkezelők EC