• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

Termékek Épületgépész szakcégeknek Légkezelők Kompakt szellőző berendezések Lemezes 1_311 FEHU-A Álló kompakt lemezes légkezelők Ecodesign 2018

A FEHU-A készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100÷1000 m2 alapterületű helyiségek, műhelyek, üzemrészek, vagy intézmények, ahol az alapfűtés ki van építve, a helyiségekben folytatott tevékenység miatt azonban gépi szellőztetésre van szükség. Alkalmasak a készülékek továbbá olyan terek szellőztetésére, ahonnan a kellemetlen szagokat, gőzöket, dohányfüstöt kell elszívni, és egyidejűleg a levegő pótlásról kell gondoskodni. A készülékekbe jó hatásfokú hővisszanyerő van beépítve az elhasznált levegő hőtartalmának visszanyerésére annak visszakeverése nélkül. A készülékek 100% friss levegővel dolgoznak. A szekrények belső felülete 30 mm vastag hangelnyelő és hőszigetelő réteggel van ellátva, ezáltal a készülékek feltűnően alacsony zajszinttel üzemelnek. A légkezelők magas keskeny alakja, viszonylag kis mérete és súlya, valamint kompakt fölépítése lehetővé teszi a szűk helyekre, mint pl. falmélyedésbe, padlásra, folyosóra való beépítést. A légkezelőket az alattuk elhelyezett alapgerendáknál fogva lehet emelni és mozgatni, illetve ezek a gerendák szolgálnak a helyszíni rögzítésre vagy tartószerkezethez függesztésre is. A légkezelőket a vezérlő automatikával beszerelve, — ide értve az előszerelt, opcióként szállított 3 utú szabályzó szerelvényt is a hőcserélőkhöz — szállítjuk, így a hálózatokhoz csatlakoztatás után a gép üzemkész. Ezzel a helyszíni szerelési és beüzemelési tevékenység jelentős része megtakarítható.

A FEHU-A készülékek alapkivitelben a következő fő szerelési egységet tartalmazzák:
– A szekrényrész alumínium vázszerkezettel és horganyzott acéllemez borítással készül, belül üvegselyem szövettel burkolt ásványgyapot szigeteléssel, amely kiváló hőszigetelést és akusztikai csillapítást biztosít.
– Az elszívó és befúvó ventilátorok kompakt építésű, külső forgórészes motorral szerelt egységek. A gép két teljesen azonos ventilátort tartalmaz. A ventilátorok fordulatszáma frekvenciaváltóval szabályozható. A frekvenciaváltók a motorral egybeépítettek.
– Keresztáramú lemezes levegő-levegő hőcserélő, amely a hőfok szerinti értelmezéssel 60% körüli hatásfokkal képes a távozó levegő hőtartalmát a friss levegőnek átadni. Ez a hővisszanyerő típus mozgó elemet nem tartalmaz, csöndes, megbízható, tartós üzemet biztosít. A levegő szűrése esetén a tisztításra, a lamellák felületének lemosására is ritkán van szükség.
– A fűtő egység meleg vízzel üzemeltethető 2 soros lamellás hőcserélő. A fűtési teljesítmény 3 utú szeleppel 0-10 Voltos vezérlő jellel szabályozható. A készülékkel együtt szállított szerelvények a szelepet és a keringető szivattyút is tartalmazzák.
– A levegő szűrésére a készülékbe belépés után, a hővisszanyerő előtt műszálas szűrőanyagú táskás szűrők vannak beépítve. A szűrők elpiszkolódása esetén a csere gyorsan és könnyen elvégezhető

1_311 FEHU-A_lemezes kompakt álló légkezelők Ecodesign 2018