• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

Termékek Épületgépész szakcégeknek Légkezelők Kompakt szellőző berendezések Lemezes FEHU-H Kompakt lemezes légkezelő szekrények Ecodesign 2018

A FEHU-H egy kompakt levegő betápláló és elszívó készülék, keresztáramú lemezes hővisszanyerővel, meleg vizes fűtéssel és opcioként kérhető beépített hűtött vizes hűtő hőcserélővel. A készülék extrudált alumínium vázszerkezetű szekrénybe van építve, az alapkivitelben horganyzott acéllemez panelek 30 mm vastag belső hő– és hangszigeteléssel vannak ellátva. A panelek külső felülete külön kérésre lehet színre porfestett is. Az elülső oldalon két nyitható és levehető ajtó van, amelyek a szűrők kezelését és karbantartását teszik lehetővé. A hővisszanyerés az egymást keresztező légáramok közötti hőcsere elvén történik. A levegőáramok egymástól teljesen különválasztottak. A szekrényben cseppgyűjtő tálca van elhelyezve. A kondenzátum cseppelvezető szifonon keresztül távozik. A cseppelvezető szifon helyett kondenzátumszivattyú is kérhető. A ventilátorok csigaház nélküli szabadon forgó, külső forgórészes EC motorra közvetlenül épített kivitelűek. Az összes légcsatorna csatlakozás a készülék tetőrészén van elhelyezve. Ezáltal lehetséges az elhelyezés olyan helyiségben is, amely majdnem olyan széles, mint a készülék. Ez a helyigény a hagyományos levegő befúvó- és elszívó készülékekhez képest meglepően kicsi. A hővisszanyerő mellett nincs bypass ág. A meleg elszívott levegőnek a leolvasztáshoz szükséges túlsúlya a ventilátorok légmennyiségének aszimmetrikus szabályozásával van megvalósítva.

A készülék 100% friss levegős üzemben működik, az elszívó ágból visszakeverés nincs.
– Minden működési funkció ellenőrzött, vezérelhető.
– A légszállítások a ventilátoroknál külön-külön mérve vannak, állandó értéken tartásukról , az elszívás és befúvás oldalon egymástól és a rendszer elhangolódásától is függetlenül gondoskodik az automatika.
– A befúvó ágban már alapkivetelben is F7 minőségű szűrő van beépítve, amely kiszűri az allergiát okozó polleneket, mikroszemcsés porokat is.
– A ventilátorok frekvenciaváltóval üzemelnek, névlegestől eltérő légszállításoknál is gazdaságosan működtethetők.
– Automatikus fagyvédelmi zsalu-rendszer zárja a külső csatlakozásokat üzemszünetben.

1_331 FEHU-H kompakt lemezes álló légkezelő