• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

A FEHU-LS készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol az álmennyezet fölött kevés hely áll rendelkezésre. A készülékekbe keresztáramú lemezes hővisszanyerő van beépítve az elhasznált levegő hőtartalmának visszanyerésére annak visszakeverése nélkül, azaz a készülékek 100% friss levegővel dolgoznak. A szekrények belső felülete hőszigetelő és hangelnyelő réteggel van ellátva. A légkezelők alulról kezelhető, lefelé nyíló kezelőajtókkal vannak ellátva. A beépítésük födém alá, álmennyezet fölé, függesztéssel lehetséges. A szervizelés és javítások esetén a hozzáférést, illetve a belső egységek kiemelését szintén az alsó felület megbontásával, lefelé kell elvégezni. A légkezelőket az oldalfelületeken elhelyezett 4 darab függesztési ponthoz csatlakozó függesztő szárakkal lehet rögzíteni. A légkezelőket a megrendelés szerint vezérlő automatikával beszerelve, — ide értve az előszerelt, opcióként szállított 3 utú szabályzó szerelvényt is a hőcserélőkhöz, — vagy anélkül szállítjuk.

A FEHU-LS készülékek alapkivitelben a következő fő szerelési egységet tartalmazzák:
– Önhordó szekrényrész horganyzott acéllemez borítással, belül ragasztott hab szigeteléssel.
– Az elszívó és befúvó ventilátorok kompakt építésű, külső forgórészes motorral szerelt egységek. A gép két teljesen azonos ventilátort tartalmaz. A ventilátorok fordulatszáma frekvenciaváltóval szabályozható. A frekvenciaváltókat az LS 05 és LS 10 nagyságok EC ventilátorainak motorjai beépítve tartalmazzák.
– Keresztáramú lemezes levegő-levegő hőcserélő, amely a hőfok szerinti értelmezéssel 50% körüli hatásfokkal képes a távozó levegő hőtartalmát a friss levegőnek átadni. Ez a hővisszanyerő típus mozgó elemet nem tartalmaz, csöndes, megbízható, tartós üzemet biztosít. A levegő szűrése esetén a tisztításra, a lamellák felületének lemosására is ritkán van szükség.
– A fűtő egység meleg vízzel üzemeltethető 3 soros lamellás hőcserélő. A fűtési teljesítmény 3 utú szeleppel 0-10 Voltos vezérlő jellel szabályozható.
– A levegő szűrésére a készülékbe belépés után, a hővisszanyerő előtt műszálas szűrőanyagú táskás szűrők vannak beépítve. A szűrők elpiszkolódása esetén a csere gyorsan és könnyen elvégezhető

1_318 FEHU-LS Lapos kmpakt lemezes légkezelők